Een cybercrime verzekering voor het MKB

Veel bedrijven staan er niet bij stil dat ze veel schade kunnen ondervinden van zogenaamde cybercriminaliteit.cybercrime verzekering met datacenter Omdat er in de huidige tijd ontzettend veel gegevens op computersystemen staan is het voor internetcriminelen de moeite waard om uw systemen te hacken, en daar kunt u nare gevolgen van ondervinden.

Een cybercrime verzekering zorgt ervoor dat u niet zelf hoeft op te draaien voor de kosten die erbij komen kijken als u wordt gedupeerd. Veel ondernemers zien niet in hoe ze financiële schade kunnen ondervinden van online criminaliteit, maar die mogelijkheid is wel degelijk aanwezig.

Die kosten zouden voort kunnen komen uit het volgende:

  • Data-aansprakelijkheid door derden
  • De herstelkosten van beschadigde data of software
  • Het verlies van online inkomsten
  • De reputatieschade die u op kunt lopen als gevolg van hacking
  • Meldplicht die u heeft naar betrokken toezichthouders of klanten

Al deze kostenposten kunnen worden vergoed door een verzekeraar waarbij u een cybercrime verzekering afsluit.

Een cybercrime verzekering voor het MKB

Ook middelgrote en kleine bedrijven kunnen zich verzekeren tegen internetcriminaliteit. Kleinere ondernemers staan er volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vaak niet bij stil dat ook zij ten prooi kunnen vallen aan cybercriminelen.

Natuurlijk is het naast een cybercrime verzekering ook van belang dat u preventieve maatregelen neemt; bijvoorbeeld goede antivirussoftware gebruiken. Wanneer u een cybercrime verzekering af wilt sluiten dan zijn daar ook een aantal voorwaarden aan verbonden rondom de beveiliging van uw netwerk.

Door de richtlijnen van een verzekeraar te volgen is het dus ook minder waarschijnlijk dat uw systemen worden gehackt. Mocht het dan toch gebeuren dan bent u ervan verzekerd dat de financiële gevolgen gedekt zijn en u weer verder kan met uw bedrijf.

Net als ieder ander risico voor een ondernemer, geeft een verzekering tegen cybercrime u rust en zekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *