De cyberpolis, is het nodig?

Criminaliteit is iets wat in de loop der jaren steeds weer verandert. Criminelen gaan op zoek naar waar de mensen het meest kwetsbaar zijn. de cyberpolis met dataTegenwoordig gaan steeds meer zaken via het internet: bestellingen en betalingen worden online geregeld en veel bedrijven hebben een intern systeem, waarin wordt gewerkt en waarin ook veel belangrijke gegevens bewaard worden.

Cybercriminelen maken breken in op deze systemen en stelen gegevens en data. Steeds meer grote en kleine bedrijven worden slachtoffer van dergelijke criminelen.

Het is mogelijk om je op verschillende manieren te beschermen tegen dergelijke inbraken, maar het is moeilijk om alle criminelen tegen te houden omdat je op het internet kwetsbaar bent en blijft.

Verzeker je tegen online criminaliteit met een cyberpolis

Je kunt echter wel iets doen om de gevolgen minder ernstig te maken: je kunt een cyberpolis afsluiten. Dit is een speciale verzekering, die je kunt afsluiten om je te dekken tegen de gevolgen van een cyber-inbraak.

Als je bedrijf online transacties doet en/ of werkt met privacygevoelige informatie, loop je kans om het doelwit te worden van cybercriminelen. Dergelijke criminelen hebben het voornamelijk gemunt op privacygevoelige informatie en betaalkaartgegevens.

Een cyberpolis verzekert je voor schade die op deze manier wordt toegedaan aan je bedrijf. Als je geïnteresseerd bent in het afsluiten van een cyberpolis, kun je een offerte laten maken bij een verzekeraar.

Wat dekt deze polis?

Je bent, als je een cyberpolis hebt afgesloten, verzekerd tegen bijvoorbeeld de kosten die je moet maken om de schade die je bedrijf is aangedaan te herstellen.

Hierbij kun je ook denken aan de kosten, die je maakt omdat je gevoelige informatie op straat is komen te liggen. Ook kan een virus ervoor zorgen dat het hele systeem van je bedrijf plat komt te liggen. Ook deze kosten worden vergoed door de polis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *