Cyberrisico verzekering, Hoe zit dat?

Hebt u er weleens over nagedacht wat voor schade u potentieel kunt oplopen als het netwerk van uw organisatie of bedrijf gehackt wordt?de Cyberrisico verzekering world In computersystemen wordt tegenwoordig vrijwel alle essentiële informatie opgeslagen waar uw organisatie over beschikt.

Wat kan er allemaal gebeuren als iemand toegang verkrijgt tot die systemen? Veel ondernemers staan hier niet bij stil, terwijl er grote gevolgen aan hacken zijn verbonden. Met een cyberrisico verzekering is het mogelijk om u te verzekeren tegen cybercrime.

Voorbeelden van cyberrisico verzekering claims

Wanneer u financiële schade ondervindt van dit soort praktijken dan krijgt u die vergoed van een verzekeraar als u een cyberrisico verzekering heeft afgesloten. Voorbeelden van dergelijke schadeclaims zijn bijvoorbeeld:

  • De kosten van forensisch onderzoek na een systeeminbraak, alsmede de kosten van de communicatie met toezichthouders, klanten, justitie en andere partijen die voortkomen uit de inbraak.
  • Wanneer er privacygevoelige gegevens worden gestolen dan kost het veel om onderzoek te laten doen naar de diefstal. Ook de claims van individuen kunnen prijzig zijn, net als boetes en andere verplichte vergoedingen die worden opgelegd door een toezichthouder.
  • Wanneer software beschadigd wordt tijdens het hacken, dan is het fijn als het herstel van hele websites en programma’s en data niet voor uw eigen rekening komen.

Er zijn nog vele andere zaken die naar boven kunnen komen drijven wanneer u het slachtoffer van cybercrime bent, en die ook veel geld kunnen kosten.

Met een cyberrisico verzekering heeft u de zekerheid dat u de vele kosten die dit met zich meebrengt krijgt vergoed.
Preventie die bij een cyberrisico verzekering hoort

Natuurlijk zou het veel fijner zijn dat er helemaal niet in uw systemen wordt ingebroken. Wanneer u een cyberrisico verzekering afsluit zal er dan ook worden geëist dat uw beveiliging aan bepaalde voorwaarden voldoet. Een verzekeraar helpt u dus ook om beter beveiligd te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *